• tüdőgyulladás köhögés és láz nélkül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Doktor úr! Egészséges életet élő, itthonról dolgozó anyuka vagyok. Igen ritkén betegszem meg. Mégis hétfőn még sosem tapasztalt 39,3 fokos lázat mértem, viszont semmiféle más tünetem nem volt. A kiérkező orvos a tüdőmet meghallgatva crepitációt hallott, így tüdőgyulladással diagnosztizált, kaptam antibiotikumot. Aznap bevettem az első szemet (azóta is szedem), a láz azóta sem tért vissza, nem köhögök, nem folyik az orrom, nem fáj semmim. Létezik ilyen tüdőgyulladás a nyár közepén? Ha igen, hogy kaphattam el egy ilyen súlyos betegséget melegben? Van arra esély, hogy bármi más okozott ilyen panaszokat? Az orvos szerint már csak azért is igaza van, mert az antibiotikum első adagjára rosszul reagáltam, erős fejfájással, és ez annak a jele, hogy hatott. Igaz ez? Köszönettel várom válaszát: Zsófi

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a tüdőgyulladás témában

        Kedves Zsófi! Nagy melegben is lehet tüdőgyulladást kapni, sőt a melegben kimelegszik, klimatizált helyen lehűl az ember, ilyenkor könnyű megfázni,és könnyebben kap bárki tüdőgyulladást. Egyes kórokozók akár láz nélkül is okozhatnak tüdőgyulladást. A baktériumok és vírusok a levegőben vannak, bárkit meg tudnak betegíteni. A tüdőgyulladás pontos diagnózisához mellkas röntgen vizsgálat kell, előfordul crepitáció tüdőgyulladás nélkül is. Az antibiotikum hatásának jelzője nem a fejfájás, hanem a gyorsan megszűnő láz. Remélem azóta már teljesen meggyógyult, vigyázzon a hirtelen hőmérséklet változásra, a huzatra. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        Tüdőgyógyász, Allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. július 26., 11:39; Megválaszolva: 2013. július 30., 22:41

        Tudjon meg többet: tüdőgyulladás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: