• Folt a tüdőn

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/ Nő! Édesanyám fulladási panaszokkal fordult a háziorvoshoz,ahol rögtön elküldték tüdőszűrőre. A tüdőszűrőn kimutattak egy foltot(árnyékot) a tüdőn,amivel később helyi kórházban kezelték tüdőgyúladás kezelték,de a folt továbbra is jelen volt,aztán egy közelebbi tüdőgondozóba szállították át,ahol további vizsgálatokat csináltak,de sem a vérben sem a mintavétel nem mutatott ki rákos sejtet! A mellkas ct-n foltot neveztek meg , és nem daganatot. Még most sem tudjuk 100%-ra,hogy ez mi is valójában,ezért kérnénk segítségét,hogy ez lehet -e daganat?Azonban az orvosok állítása szerint műtétre lesz szükség. Előre is köszönjük válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező! A mellkas CT csak képalkotó, így a rosszindulatúságot csak ez alapján nem lehet sem kizárni, sem megerősíteni. A mintavételek találati aránya sem 100 %, így végleges diagnózist csak az eltávolítás után végzett szövettani vizsgálat tud mondani. Lássa mellkassebész a felvételeket.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. április 09., 20:15; Megválaszolva: 2012. április 13., 09:27

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktornő! Gyermekem, aki 12 éves szeptember óta atlétikázik versenyszerűen. Észrevettem, hogy hosszabb kb.3-7 km közepesen intenzív futás után oldalát fájlalja (szúr), illetve pár másodperpercig hangosan, sípolva veszi a...