• kohoges okkozoja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        55 eves ferjem kohogeserol szeretnek egy par kerdest.Kohogese sok eve tart de viszont az utobbi fel evben csak az orvosokat jarjuk es semmi eredmenye.Kulonosebb panassza a kohogesen kivul nem volt de az utobbi fel eveben melkasi fajdalom,faradekonysag,neha nehezebb legzes,reketseg ,ejjel is neha kohog . Kohogese nem szaraz valami valadek rakodik le neki es azt nagyon nehezen tudja felkohogni.De ez a valadek mindig termelodik es emiatt kohogese mindennapos .Nem telik el 20 perc hogy az ingerlessel jaro kohogese ne ismetlodne .Folyamatosan krakog kohog es gondolom e miatt is van a mellkasi fajdalma.Ami erdekes az az hogy Bronhoszkopia vizsgalat azt mutatta hogy a bal tudo horgot valami kivulrol nyomja.A ct vizsgalaton az orvosok meg sem lattak semmit.Aztan a CT CD-t elvittuk egy mas orvoshoz is hogy nezze meg o viszont azt mondta hogy a jobb tudo felso feleben regi hegesedest lat mintha szilikozis lenne.A bal tudonel valami mirigy nagyobb a kelletnel.kronikus bronhitis,kronikus szinuzita minde akut es kronikus azt irja a korhazi kibocsajton.Ennyivel maradtunk mert a sok antibiotikumos inekciok kezelesek,mindenfele termeszetes dolgot kiprobaltunk es semmi eredmenye.Csak kohog es krakog minden nap szuntelen.Zavaro szamara is mert nem tudunk elmenni szinhazba,templomba vagyis olyan helyekre ahol csend van.Lehetseges lenne -e az hogy a CT CD-t elkuldjem egy tudo szakorvoshoz magyarorszagra akar emailon keresztul is velemeny keresre mert itt erdelyben ahany orvos megnezte mindenki mast mondott.Nyugtalanit ez az egesz nem megertett es valasz nelkul hagyott diagnozis felelitasa. koszonettel Ildiko

        Dr. Boros Miklós válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! A fül-orr-gégészeti szakvizsgálat mindenképpen indokolt. A hörgőtükrözés és mellkasi CT eredménnyel egy nagyobb centrumban szakorvosi vizsgálat szükséges. Az emailban történő radiológiai konzultációra itt nincs lehetőség, de minden nagyobb kórházban van erre lehetőség Magyarországon személyesen. Legyen allergológiai vizsgálat és kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Alkohol- és dohányzási tilalom.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. december 20., 07:04; Megválaszolva: 2011. december 22., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: