• Heveny bronchitis k.m.n.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A héten voltam mellkasröntgenen, aminek az alábbi lett az eredménye: Mk. o. szív-rekesz szögletben durva, bronchitises tüdőrajzolat. Szív. aorta norm. Beutaló Dg.: Heveny bronchitis. k.m.n. J2090 Érdeklődnék, hogy ez lehet valami komolyabb betegség előjele? Eléggé aggodalomra hajlamos vagyok egészségügyi problémákkal kapcsolatban, főleg a ráktól tartok, mint sokan mások is. Nem köhögök sokat, inkább csak reggel, de az sem változott az elmúlt időkhöz képest, lázam nincsen, 2 éve dohányzom, sajnos elég sokat, napi 1 dobozzal, amit most próbálok csökkenteni, mert gondolom az nem segít a gyógyulásban, illetve tervezem a leszokást teljesen. Olvastam, hogy a heveny bronchitis elképzelhető, hogy magától gyógyul, szedek lándzsás útifű szirupot, szükség lehet további gyógyszerekre? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Kardos Tamás válasza a bronchitis témában

        A heveny bronchitis az esetek nagy részében magától gyógyul kb. 3 hét alatt, esetleg megpróbálható kamillás inhalálás, és a legfontosabb a dohányzás abbahagyása lenne. Amennyiben nem csökkennének a panaszok, akkor légzésfunkció, és tüdőgyógyászati vizsgálat is szükséges lehet


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. december 02., 11:06; Megválaszolva: 2011. december 06., 12:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó