• tüdő folt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A tüdőmben találtak egy sötét foltot, a tüdőszűrésen, és azt mondták hogy mellhártya és tüdőgyulladásom is volt. A kérdésem az lenne, hogy létezik e az, hogy sem fájdalmat, sem köhögést, sem lázat nem éreztem. Tovább küldtek ct-re, de 1 hetet kell várnom az értékelésre. Addig meg nagyon félek, hogy nem rák e az a folt. Tudna segíteni, hogy milyen eshetőségek lehetnek?

        Dr. Boros Miklós válasza a tüdőszűrés témában

        Tisztelt Kérdező! Egy mellkas röntgen leírása alapján nem lehet korrekt véleményt mondani. A mellkas CT indokolt. Amennyiben dohányos a rosszindulatú tüdődaganatot kell kizárni, mint leggyakoribb eltérés ebben az életkorban. Korábban, akár évekkel ezelőtti gyulladás is okozhat mellkas röntgenen eltérést, de a kivizsgálás indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 25., 00:58; Megválaszolva: 2011. november 29., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: