• Heveny bronchitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/ Doktor úr! Egy kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy kiderítsem beteg vagyok e vagy sem! Szeptember óta köhécselek! Már jártam a háziorvosomnál aki 2 alkalommal írt fel nekem Azi sandoz antibiotikumot ill. sinecodot és paxirasolt. Igazából semmi sem hatott, ezután elküldött vérvételre és mellkas röntgenre, ahol az elemzésből kiderült, hogy heveny bronchitisem van! Erre a háziorvosom közölte, hogy nincs nekem semmi bajom csak írni kellett valamit a papírra... 2 hónapja köhögök, köhécselek és már emiatt a közérzetem is rosszabb. Iskolában dolgozom és 1 órát nem tudok úgy végig tartani, hogy ne jönne rám folytonos köhögés. Kérem szépen, hogy adjon valami tanácsot, mert nem azt érzem, hogy nem vagyok beteg, ahogy a háziorvos mondta! Előre is köszönöm szépen a választ!

        Dr. Kardos Tamás válasza a köhögés témában

        Úgynevezett atipusos bakteriális fertőzés okozhat elhúzódó, akár hónapokig tartó köhögéses panaszokat. A panaszok enyhítését meg lehet próbálni sós vizes, vagy kamillás inhalálással, azonban ha a panaszok tartósan fennállnak, célszerű lenne egy tüdőgyógyászati ambulanciát felkeresni kezdődő krónikus tüdőbetegség (pl. asthma) kizárása céljából.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. november 17., 17:11; Megválaszolva: 2011. november 21., 14:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: