• Orvos válaszol gyakori kérdések: Képalkotó diagnosztika

        Képalkotó diagnosztika
        Összes kérdés a(z) Képalkotó diagnosztika témában Gyakori kérdések a(z) Képalkotó diagnosztika témában
      • CT kolonoszkópia: mekkora a sugárterhelés?

        2016-01-27 20:38
        Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy mekkora a sugárterhelése egy, csak a vastagbelet érintő CT vizsgálatnak, ami nem terjed ki az egész hasra. Tudom, hogy az egész has és kismedencei CT sugárterhelése nagyon magas, de nem találtam arra vonatkozó...

        Mit mutat meg a csontizotóp vizsgálat?

        2015-04-07 12:41
        Tisztelt Doktor! Azt szeretném megkérdezni hogy a Csont-izotópvizsgálat mit mutathat meg daganaton kivül? Mert nekünk pozitiv lett de viszont nincs daganat!

        A szívizotópos vizsgálat veszélyt jelent a magzatra?

        2015-01-11 11:24
        Kedves Doktor Úr! December 17-én volt egy terheléses szívizotópos vizsgálatom, most pedig kiderült, hogy 5 hetes terhes vagyok. Az utolsó mensesem december 3-án volt, így a vizsgálat pont a fogantatás időpontjára esik. Most el kell döntenem, hogy mi legyen a...

        Jelent valamilyen veszélyt egy sugárkezelt beteg látogatása?

        2014-08-19 14:36
        Tisztelt Szakértő! Egy családtagom rendszeresen jár vizsgálatokra, a közeljövőben sugárkezelést és kemoterápiát is kapni fog. Az lenne a kérdésem, hogy PET-CT után mennyi ideig nem javasolt terhesen, illetve kisbabával meglátogatni Őt? A sugárkezelés és a...

        Ismételt CT vizsgálat két hónapon belül káros lehet?

        2014-05-20 17:28
        Tisztelt Doktor úr! CT vizsgálattal kapcsolatos lenne a kérdésem: 2014. május 4-én voltam hasi CT vizsgálaton, az urológus szakorvos küldött el, de akkor még nem tudtam, hogy egy másik CT vizsgálat vár majd rám. Néhány napja kontroll vizsgálaton voltam az...

        Kontrasztanyagos vizsgálat szoptatás idején

        2014-05-15 20:33
        Tisztelt Doktor Úr! PSS betegségem van, ezért az immunológusom állapotellenőrzés miatt tüdő HR CT vizsgálatot írt elő, melyet infúziós kontrasztanyag beadásával fognak majd elvégezni. Kislányomat még esténként szoptatom, ezért azt a tájékoztatást...

        Mammográfia után mikor lehet tüdőszűrésre menni?

        2014-03-29 21:45
        Azt szeretném kérdezni, hogy mammográfiás vizsgálat után mikor mehetek legkorábban tüdőszűrésre. Mennyire veszélyes a két vizsgálat egymás után 1-2 hét eltéréssel?

        Mi az a HR CT?

        2014-03-27 14:34
        Mi az a HR CT? Csináltak egy mellkas CT-t és a tüdőmön találtak 10 mm-es és kisebb gócokat, ezért következő vizsgálatnak HR CT-t javasolnak. Hogyan zajlik ez az eljárás?

        Mikor végeznek nyelőcsöves szívultrahang (TEE) vizsgálatot?

        2011-09-14 18:52
        Érdeklődni szeretnék, hogy a TEE nevezetű vizsgálatnak milyen alternatívái vannak. Nem tudom elfogadni, hogy a 21. században ez lenne a technológia csúcsa. Bármilyen, tehát akár fizetős megoldás is érdekel. Köszönöm!
      • Orvos válaszol

      • Kiemelt témák
      • Hirdetések
      • Keresők

        Találjon orvost az Ön közelében!
        Gyógyszertárak az Ön közelében
        Gyógyszerkereső

        Keressen a gyógyszer neve, hatóanyaga, esetleg betegség alapján!

      • Szavazás

        Korábbi szavazások