• Túl sok sugárzás hasi röntgen miatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Epeko mesztartalmanak kivizsgalasa céljából végeztek rajtam hasi rontgent, a képet készítő asszisztens viszont nem jól állította be az asztalt illetve a "lemezeket" alattam és azt hiszem, jó esetben negyedik, rosszabb esetben otodik alkalomra sikerült elkesziteni a megfelelo kepet. Egy-kettő dozis miatt nem tennem fel a kerdest, de ebben az esetben nem hagy nyugodni; (1-2 évvel gyerekvallalas előtt allok), joggal aggódok? Koszonom

        Dr. Laki András válasza a röntgen sugár terhelés témában

        Tisztelt Kérdező! A tudomány mai állása szerint az orvosi röntgensugárzás a később fogant gyermekek egészségére nincs kimutatható káros hatással. Ezt a sokkal nagyobb sugárterhelést jelentő atombomba támadásokat túlélők továbbá sugárkezelésen átesett betegek gyermekeinek vizsgálata során állapították meg. Így aggodalomra nincs oka.


        Kérdés: 2017. március 09., 20:30; Megválaszolva: 2017. március 12., 08:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: