• Lèp vastagsága

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ultrahang vizsgálat eredmènyem, lien nagyobb vastagsága 52 mm. Azt szeretnèm kèrdezni, hogy mennyire számit ez komolynak

        Dr. Laki András válasza a lép, ultrahang témában

        Tisztelt Kérdező! A lien a lép latin neve. A lép mérete, alakja sok variációt mutat, ezért leginkább a hilus magasságában (az a hely, ahol az erek be- és kilépnek) mért haránt átmérőt szokták megadni. Ennek a felső határát általában 40 mm-nek fogadják el, bár ebben is lehetnek kisebb eltérések. Az Ön leletében szereplő érték enyhe fokú megnagyobbodásnak felel meg. A lép megnagyobbodásának számos oka lehet, leggyakrabban egyes fertőzések során szokott előfordulni. Mindig laboratóriumi eredményekkel, klinikai tünetekkel együtt kell értékelni. Ebből az egy adatból sem az okokra, sem az esetleges teendőkre nem lehet következtetni, ezért a lelettel forduljon a kezelőorvosához, illetve háziorvosához. Az eredményektől függően néhány hónap múlva kontrollja javasolható.


        Kérdés: 2017. február 24., 11:04; Megválaszolva: 2017. február 27., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: