• Segítségnyújtás elmulasztása: helyes-e a kérdés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Dr.Szabados György igazságügyi orvosszakértőtől kérdeznék.

        Tisztelt Doktor Úr! 

        Lassan öt és fél éve, hogy nem tudom feldolgozni a lányom halálát, elsősorban azért mert nem kapok elfogadható magyarázatot kapni arra, hogy miért kellett a lányomnak öt nap után tőlünk elzárva orvosi és minden segítség nélkül meghalni?   

        A férje az öt nap alatt nem hívott hozzá orvost, a mentőt is csak a halál beállta után értesítette. Nem hírtelen halálról van szó, az öt napjáról semmit nem tudunk. Orvosi kezelés alatt nem állt. A "Halottvizsgálati Bizonyítvány" szerint: a halálhoz közvetlenül vezető betegség: szívelégtelenség   A halál alapjául szolgáló betegség:  alsóvégtagi bénulás többgócos gyúlladásos idegkárosodás miatt.     A rendőrség nem vizsgálta az ügyet, hanem igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki, akitől csakis a halál közvetlen okaként megjelölt szívelégtelenségre kért választ. "A vele eggyüttélő családtag felismerhette-e a szívbetegséget?"  "A korábban érkezett orvosi segítség megmenthette volna-e a beteg életét," Mindkét kérdésre a válasz nem, az utóbbi igy hangzik: "szakértői szempontból nem bizonyítható, hogy korábbi orvosi ellátás esetén élete megmenthetó lett volna."

        Az lenne a kérdésem, hogy helyes volt-e a kérdés feltevése? figyelembe kellett volna-e venni a halál alapjául szolgáló betegséget, az alsóvégtagi bénulást" (Guillain Barré syndróma) A szakértő védelmére szolgáljon, hogy mint igazságügyi orvosszakértő még gyakorlatlan volt hisz csak pr nappal előtte kapta még a kinevezését és valószínű, hogy ez volt az első szakértői munkája, de ez nekem nem vigasz, mert az ügyészség a szakértő hivatkozva nem emelt vádat, és a bíróság szintén erre hivatkozva mentette fel a férjet a segítségnyújtás vádja alól, és nem került sor a betegség öt napjának a tisztázására.

        Tisztelettel: az édesanya

        WEBBeteg szakértő válasza a egyéb témában

        Kedves Édesanya!

        Sajnos ettől bonyolultabb a kérdés, hogy ilyen formában lehessen rá válaszolni, hiszen szükség lenne az összes orvosi adat és az összes körülmény ismeretére.

        Kérem küldje el a telefonos elérhetőségét, és amint időm engedi felhívom.

        Dr. Szabados György


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-23 16:08:00; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni,hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára!Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni,hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e,ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag rendkívül...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok ,de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le,"C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...
        Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni,hogy a páromnak a volt feleségének kell-e fizetni még gyerektartást ha most megtartjuk amellyel terhes vagyok. Ez a második közös gyermekünk lenne,de még nem tudom megtartsuk-e!? A páromnak már van 2...