• Rokkantsági fok vakság esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! 2002-ben sportbaleset ért, mely során ütés érte a jobb szememet. Még aznap megműtöttek, de a látásomat már nem tudták visszaadni. A szemem azóta is megvan, mozog - bár zsugorodott és kissé ferde a tengelye - de teljesen vak. A bal szememnek semmi baja, szemüveget nem hordok, ellenben kissé gyorsan fárad. Azt szeretném megtudni, hogy mekkora a rokkantsági foka az ilyen jellegű sérülésnek és hogy erre hány százalékot lehet kapni? Félreértés ne essék, nem járulékot szeretnék, nem leszázalékoltatni akarom magam, hanem a többi mellett rehabilitációs állást is megpályázni. Szeretném, ha végre előnyöm származna a sérülésemből, nem hátrányom. Ezen felül gondolkodom egy újabb műtéten, amely során műszemre cseréltetném a sérült szemem, mert a műtét óta sokat zsugorodott, gyakran bevérzik és eléggé zavaró látvány. Itt lenne egy kapcsolódó kérdés, miszerint ebben az esetben ugyanaz a százalék vonatkozik-e a műszemre is, mint a sérültre? Szívesen hallanék esetleg ennek a műtétnek a részleteiről is. Ha ez a kérdés megválaszolásába már nem fér bele, esetleg tudnának ajánlani egy oldalt ahol ennek utánanézhetek, mielőtt orvoshoz mennék? Segítségüket előre is köszönöm!

        Alarmcentrum - egészségügyi, betegjogi, szociális tanácsadás válasza a vakság témában

        Tisztelt Uram! Több kérdése van, melyre válaszolni - sem szakmai, sem etikai okok miatt - e helyen válaszoni nem volna korrekt részemről. A sportolás közbeni balesetének vizsgálatát - kártérítés szempontjából - a biztosító társaságánál kellene kezdeni. Szemével kapcsolatos ügyben a kezelő orvosával célszerű minden részletre kiterjedően beszélgetnie, tanácsát kérnie.(Rehabilitációs illetve a leszázalékolással kapcsolatos üygeket is a ekzelőorvosa "tudja írányitani", ode utalni.) Ugyan ez vonatkozik a "rokkantsági" fokozatával kapcsolatos kérdéseire is.(Semmi érdemlegeset nem közölt, emelyből bármien %-os információt lehetne, leveléből megállapítani.) Üdvözlettel!


        Kérdés: 2011. december 01., 22:32; Megválaszolva: 2011. december 06., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni,hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára!Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni,hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e,ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag rendkívül...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok ,de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le,"C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...
        Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni,hogy a páromnak a volt feleségének kell-e fizetni még gyerektartást ha most megtartjuk amellyel terhes vagyok. Ez a második közös gyermekünk lenne,de még nem tudom megtartsuk-e!? A páromnak már van 2...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó