• Paranoid skizofrénia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Hosszantartó stresszes élethelyzetek (Főiskolai tanulmányok, hosszan tartó válás, kamaszodó gyermekeim egyedül nevelése, munkahely elvesztése) után a nyáron kórházba kerültem, ahol beszélgetés és vizsgálatok nélkül paranoid skizofrénnek diagnosztizáltak. Miután kijöttem a kórházból kutakodni kezdtem a neten, hogy valamit megtudjak e betegségről, mert mint laikus annyit azért hallottam a skizofréniáról, hogy hallucinációval járó tudatzavarról van szó. Nekem a feszültségen és a kimerültségen kívül semmi bajom nem volt, tehát nem hallottam, láttam olyan dolgokat amik nem léteztek. Az 5 hétig tartó kórházi tartózkodásom ideje alatt a kezelőorvosom 3 hétig szabadságon volt, az idő alatt, de utána sem a gyógyszereken kívül semmiféle kezelésben nem volt részem. Kérdésemre, hogy mi alapján állították fel a diagnózist nem kaptam kielégítő választ. A diagnózisnak „köszönhetően” a sógornőm könnyen a gyámsága alá vette a gyermekeimet, akik azóta is nála élnek. Szeretném őket hazahozni, de ezzel a diagnózissal, illetve, hogy nincs bejelentett munkahelyem, ez nehézségekbe ütközik. Kérdésem az, hogy milyen fórumokhoz fordulhatok, hogy ezt a diagnózist felülvizsgálják és amennyiben orvosilag is indokolt, töröljék? Várom szíves válaszát! Köszönettel: B. Henrietta

        Alarmcentrum - egészségügyi, betegjogi, szociális tanácsadás válasza a jogi kérdés témában

        Tisztelt B. Henrietta! A leírtak alapján az ügyét nagyon nehéz lenne - különösen a személyes körülményinek, a kórrajzi adatok nélkül - véleményezni. Ugyan ez vonatkozik a"gyámsággal" kapcsolatos eljárásokra vonatkozóan "minősíteni", vagy azzal összefüggéseiben "vizsgálni". Ez a fórum erre nem alkalmas. AMit javasolni lehet: - forduljon a betegjogi képviselőjéhez, - családjának tagjai segítségével az önkormányzat egészségügyi-, szociális osztályához fordulhat, - család-joggal foglakozó ügyvédet keressen fel, ki tanácsácval segíthet. - a családorvosával, kezelő-orvosával tekintse át a problémáit! Bocsánatát kérem, hogy érdemben nem áll módomban segíteni. Minden jót kívánunk.


        Kérdés: 2011. november 17., 18:59; Megválaszolva: 2011. november 21., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudakolni,hogy jár-e nekem az adókedvezmény (visszamenőlegesen is)veleszületett kis lábujj hiányára!Voltam röntgenen ahol kimutatták a lábujj hiányát.Ortopéd szakorvos küldött el és ennek alapján fog...
        Üdvözletem! Szeretném megtudni,hogy a dystopiás vese fogyatékosságnak számít -e,ha igen, akkor ez után jár-e a fogyatékossági többletpont. Hol kell erről az igazolást beszereznem? Válaszukat előre is köszönöm.
        Üdvözlöm! Létezik ez az adókedvezmény? Várom Kedves válaszukat! Üdvözlettel, Anna Lisztes gluténmentes élelmiszerek (kenyér, sütemény stb.) jóval drágábbak köznapi társaiknál, ezért a szigorú diéta betartása anyagilag rendkívül...
        Tisztelettel köszöntöm. 2000 óta vagyok a szememmel leszázalékolva nagyfokú rövidlátás mindkét szemen -24 es lencséket hordok ,de van szemüvegem is a jobb szem gyakorlatilag vak Fuchs foltnak köszönhetően mindkét szemen zöld hályog van, kb...
        Tisztelt Dr.Varga Antal úr. Véglegesen százalékoltak le,"C2", egészségi állapot 41%, ebből adódik, hogy 59% a betegségi állapot. Munkahelyem van, de mivel a régi munkámat betegségem miatt, már nem tudom ellátni, ezért az egy éves...
        Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni,hogy a páromnak a volt feleségének kell-e fizetni még gyerektartást ha most megtartjuk amellyel terhes vagyok. Ez a második közös gyermekünk lenne,de még nem tudom megtartsuk-e!? A páromnak már van 2...