• Trombotikus trompocytopenias purpura

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném a segítségüket kérni édesanyámmal kapcsolatban. Ő mióta az eszemet tudom nem volt kórházban és 2011.okt. 29.- én bekerült mert a menstruációs vérzése megjött holott nem kellett volna és szabályosan ömlött belőle a vér és besárgult a bőre. A sürgősségin eltávolították a hurkot ami fel volt neki helyezve azután mivel azt hitték, hogy sárgaságos további vizsgálatokat végeztek. Megállapították hogy egy TTP nevű betegsége van. Elkezdték neki a plazmaferezist a 7. alkalom után helyrejött az eredménye de az azt követő napon visszaestek sőt még rosszabbak lettek. A mai trombocita száma 12 volt. A karján bevérzések láthatók és a jobb szeme annyira be van dagadva hogy alig lát vele. Kérem Önt/ Önöket hogy segítsenek azt megmagyarázni vajon mitől romlik az eredménye folyamatosan. Köszönettel egy aggódó fiatal.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a Trombotikus trompocytopenias purpura témában

        Tisztelt Érdeklődő! A TTP egy súlyos, igen ijesztő betegség, és sajnos nem könnyű meggyógyítani, általában több nap sőt több hét is eltelhet, míg a trombocytaszám normalizálódik. Rendületlenül folytatni kell a plazmaferezist, míg a beteg állapota normalizálódik.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. november 01., 11:54; Megválaszolva: 2011. november 02., 23:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: