• Von Willebrand betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszlelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni. Én Keszthelyen lakom és pár éve időnként kéfoltokk jönnek ki rajtam, olyanok, mintha bevertem volna. Az igaz, hogy nagyon sokszor beverem magam, de nem mindig. Voltam hematológusnál és elküldött vérvételre, aminek az eredménye Willebrand betegség lett. Megismételték a vizsgálatot 3 hónap múlva és tegnap szólt ide a doktornő, hogy most meg teljesen normális lett az eredményem. Az első vizsgálatkor még 3 óránként szoptattam a kislányomat, ezért itt Keszthelyen vették le a vért és úgy küldték át kocsivak Zalaegerszegre, az út kb. 1 óra, de azt mondták, hogy még a kocsi le is robbant, úgyhogy az első vizsgálatkor nem friss vérből nézték a Willebrand faktort, így mondták, hogy nem lehet egyértelműen kimonadni a betegséget, meg kell ismételni a vizsgálatot. Másodszor átmentünk Zalegerszegre és ott vették le frissen a véremet és annak lett jó az eredménye, mármint teljesen jó a véremben a Willebrand faktor. Ön szerint ilyenkor mi a teendő? 3 császármetszésem volt, a legutólsó 9 hónapja. Köszönettel: Gáspárné Molnár Mónika

        Dr. Váróczy László PhD válasza a Von Willebrand faktor témában

        Tisztelt Érdeklődő! A von Willebrand betegség legfőbb tünete a fokozott vérzékenység és az elhúzódó vérzési idő - nők esetén elsősorban igen bő menses formájában nyilvánul meg. A bőr alatt megjelenő kék foltok inkább érfali gyengeségre utalnak. Ha Önnek már 3 alkalommal volt császármetszése és semmi vérzéses szövődmény nem lépett fel, akkor nem tartom valószínűnek, von Willebrand betegségben szenved.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. október 28., 10:07; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: