• Nem tudom hogy mit tegyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Voltam teljes vérkép vizsgálaton, ami kimutatta hogy vashiányos vagyok. Erre az orvosom írt fel gyógyszert kettőt is de mind a kettőtől (Neo-Ferro-Folgamma, Sorbifer Durules) rosszul lettem. Beszéltem orvos ismerősömmel, és azt mondta hogy nem szívódik fel a vas, hiába viszek be a szervezetembe. Pajzsmirigy vizsgálaton is voltam, de minden rendben van. A kérdésem az lenne hogy milyen vizsgálatot ajánlana, ahol meg tudják mondani hogy miért nem szívódik fel a vas a szervezetemben, és tudnák orvosolni! Köszönettel: Regina

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vashiány témában

        Kedves Kérdező! Nem derül ki, hogy miért mondta azt az ismerőse, hogy nem szívódik fel a vas, ugyanis a vashiány oka lehet sokféle, pl. az alacsony bevitel, a fokozott vesztés valamilyen vérzés miatt (pl. menstruációs vér útján), valóban lehet oka felszívódási zavar is pl. lisztérzékenységben. Egyelőre kezdje el szedni a vasat, ha nincs ismert felszívódási zavara, ha nincs javulás, hematológiai szakrendelést keressen fel. A vasat c-vitamin kíséretében vegye be.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 26., 13:15; Megválaszolva: 2011. október 27., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: