• Gyógyszer okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktonő! Syncumart szedek/3mg/, kis kiterjedésű tüdőembólia miatt. /műtét után kaptam/. A kezelés kezdetétől fogva rendszeresen megjelennek az arcomon, és a lábamon, mindig ugyanott piros foltok. Okozhatja ezt a syncumar? Sajnos most már viszketős kiütések is megjelentek a karomon, lábaimon. nyakamon. Az orvosomnak említettem, de nem reagált komolyan rá. Én meg már nehezen tolerálom. Válaszát előre is Köszönöm.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a alvadásgátló témában

        Tisztelt Érdeklődő! Elképzelhető, hogy a Syncumar okozza a bőrkiütésait, ilyen szinte minden gyógyszer szedése előfordulhat. Ha ezek a tünetek valóban a Syncumar szedése óta állnak fenn, akkor elég valószínű az ok-okozati összefüggés. Célszerű volna egy másik véralvadásgátló gyógyszerre (pl. Marfarin, Warfarin ) váltani.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. október 23., 16:53; Megválaszolva: 2011. október 24., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: