• Segítsen!!!!!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! A véleményét szeretném kikérni a leletemmel kapcsolatban. 26 hetes terhes vagyok. fehérvérsejt:22,72K/ul ref.ért:4-8 Neutrocyta%:74.9% ref.ért:50-70 Lymphocyta%:16% ref.ért:32-40 Neutrocyta:17,3K/ul ref.ért:2-7,4 Monocyta:1,2 ref.ért:0,2-0,8 MCV(vvt átl.térfogat):98 ref.ért:80-96 Nagyon aggasztanak ezek az eltérések!Ön mit gondol mi lehet a baj?Valami komolyabb betegség?A babámnak lehet valami baja ettől? Már évek óta magas a fehérvérsejtem is de eddig nem küldtek sehová. Kérem szépen segítsen!!!!!!!!!! Várom mielőbbi válaszát Tisztelettel:Ilona

        Dr. Hamar Péter válasza a vérkép témában

        Kedves Ilona, Ez a fehérvérsejt szám valóban magas. Azonban tekintettel arra, hogy Önnek elmondása szerint egyébként is magas a fehérvérsejt száma és terhes, ez az érték valószínüleg nem kóros. Terhességben emelkedik a fehérvérsejt szám és első sorban a neutrofil granulociták száma (http://www.rnceus.com/cbc/cbcwbc.html). Nem a labor-eredményt, hanem a beteget kell kezelni. Amennyiben nincsenek tünetei: • Hőemelkedés, láz • Rossz közérzet • fertőző betegségek normálisnál gyakoribb előfordulása • vérszegénység • vérzékenység (gyakori vérzés, orrvérzés, elhúzódó menzesz melynek során sok vért veszít, nehezen csillapodó vérzés, bőr alatti bevérzések, stb) • húgyúti fertőzés tünetei: égő, csípő érzés vizelet ürítéskor valószínűleg nem beteg. Ha vannak tünetei, vagy nagyon nyugtalanítják az értékek, keressen fel egy hematológiai osztályt. Amennyiben az granulocytaszám emelkedése terhességének normális velejárója, úgy természetesen a babának sem lesz ettől semmi baja.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter

        Kérdés: 2011. október 11., 19:48; Megválaszolva: 2011. október 12., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Legutóbbi laborvizsgálati eredményeimnél a Honocystein értékem 11,36 Mmol/l volt. A hely labor életkor szerinti referencia érték 5,00 - 12,00 Mmol/l. Ezek alapján az én értékem a felső határon van. Szeretném megkérdezni...
        Tisztelt Doktornő! 2018. januárjában krónikus lymphocytas leukaemiat diagnosztizáltak nálam. A januári laboreredményeim szerint a perifériás vérben a fehérvérsejtszám 18,15 G/L, lymhphocyta 55%, monocita 5%. Perif. flowcytometriai vélemény:...
        Tisztelt Cím!! 8 éve volt tudoemboliam, azutáni vizsgálatok alapján megállapították hogy thrombofiliam van ! Verhigito gyógyszert nem szedek (fel évig szedtem az embolia után ) , viszont terhesség alatt 9honapig verhigito injekciot használtam...
        Tisztelt doktornő, nemrég teszteltettem magam HIV, Sy, és hepatitiszre, az első kettő negatív ahogy vártam, viszont hepatitiszre pozitív lett az eredmények részen ez látható: HbBsAG pozitív anti-HBs negatív aHBc total pozitív csak ennyi,...
        Tiszelt Doktor Úr,Doktornő. Édesanyám 85 éves ,polycythaemia verát és rosszindulatú vérképző rendszeri daganatot állapítottak meg nála.Jelenleg teljesen jól van fájdalmai nincsenek.Litallírt írtak fel neki.Ez a gyógyszer cytostaticum vajon....
        Tisztelt Doktor úr/nő! Múlthéten a nyakamon, a fültövemtől kb 3 cm-re lefelé találtam egy kőkemény nyirokcsomót.(Nem dudorodik ki, csak tapintásra érzem) Nem mozgatható. Első nap nem is fájt, második nap erős nyomásra igen, azután...
        Üdvözlöm! 2010-ben volt trombózisom tündőembóliával. Ezután csináltal genetikai vizsgálatot, melynek ez lett az eredménye: Az APC rezisztencia genetikai vizsgálatkor vad típusnak bizonyult. A protrombin 20210 polimorfizmusra nézve homozigóta...
        Tisztelt Doktornő! 3,5 éve született második gyermekem, utána kb 2 hónappal elkezdett a méh környékén fájni a hasam, s miután ez elmúlt bal oldalt a vese környékén kialakult egy övszerű égő szúró bizsergő fájdalom, mely övszerűen...
        Kedves Doktornő! Nemrég mélyvénás trombózisom volt (április 23-án) , így javasolták számomra a genetikai és trombofília vizsgálat elvégzését. Többféle információt találtam arra vonatkozóan, hogy kell-e várni a trombózis megtörténte...
        Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Doktornő! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: Kb 2 hete vettem észre a hónaljamban fájó, megnagyobbodott nyirokcsomókat. Néhány nap után elmentem vele egy magán ultrahangra ahol a doktornő a kérésemre a nyaki...