• Clexane injekció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ nő! A válaszát kérem, mert sajnos időszűkében nagyon gyors volt a felvilágosításom. 75 kg vagyok, eddig syncumaros 2xMVT miatt ( genetilai hajlam nem igazolódott), és most át lettem állítva 0,8 mg Clexane injekcióra- szeretnénk kisbabát. Pár kérdésem lenne: - mitől függ az adag mennyisége? Kicsit félek a vérzésveszélytől amit a betegtájékoztatóban olvastam -hogyan tudon ellenőrizni hogy hatásos e a gyógyszer adagolás? ( A syncumar esetében egyértelmű volt az INR) - okoz e hosszútávon valami káros hatást az injekció? - saját magam adom be a hasamba, és biztos buta kérdés, de történhet baj, ha véletlenül eltalálok egy eret? Elnézést a sok kérdés miatt, de sajnos csak 1,5 hónap múlva kaptam ismét időpontot Haematológiára, és nem szeretnék addig aggódni. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm szépen! Tisztelettel,

        Dr. Molnár Anna válasza a alvadásgátló témában

        Kedves Kérdező! A fiatalkori thrombosisok miatt thrombosishajlam valószínű még akkor is, ha ezt jelenlegi módszereinkkel kimutatni nem tudjuk.Ez alapján véralvadás gátlás javasolt. A Clexane fenti dózisa mellett vérzékeny lesz, de nem jobban, mint a terápiás adagú Syncumar mellett.A Clexane-nak kedvezőtlen hatása a terhességre és az ön egészségére hosszútávú megfigyelések alapján nincs.Ha véletlenül egy kis eret eltalál helyileg kis véraláfutás jelentkezhet, szokásos helyi nyomás után a szivárgó vérzés is eláll.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. október 11., 15:42; Megválaszolva: 2011. október 12., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: