• Segítsen!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! A véleményét szeretném kikérni a leletemmel kapcsolatban. 26 hetes terhes vagyok. fehérvérsejt:22,72K/ul ref.ért:4-8 Neutrocyta%:74.9% ref.ért:50-70 Lymphocyta%:16% ref.ért:32-40 Neutrocyta:17,3K/ul ref.ért:2-7,4 Monocyta:1,2 ref.ért:0,2-0,8 MCV(vvt átl.térfogat):98 ref.ért:80-96 Nagyon aggasztanak ezek az eltérések!Ön mit gondol mi lehet a baj?Valami komolyabb betegség?A babámnak lehet valami baja ettől? Már évek óta magas a fehérvérsejtem is de eddig nem küldtek sehová. Kérem szépen segítsen!!!!!!!!!! Várom mielőbbi válaszát Tisztelettel:Ilona

        Dr. Hamar Péter válasza a vérkép témában

        Kedves Ilona, Ez a fehérvérsejt szám valóban magas. Azonban tekintettel arra, hogy Önnek elmondása szerint egyébként is magas a fehérvérsejt száma és terhes, ez az érték valószínüleg nem kóros. Terhességben emelkedik a fehérvérsejt szám és első sorban a neutrofil granulociták száma (http://www.rnceus.com/cbc/cbcwbc.html). Nem a labor-eredményt, hanem a beteget kell kezelni. Amennyiben nincsenek tünetei: • Hőemelkedés, láz • Rossz közérzet • fertőző betegségek normálisnál gyakoribb előfordulása • vérszegénység • vérzékenység (gyakori vérzés, orrvérzés, elhúzódó menzesz melynek során sok vért veszít, nehezen csillapodó vérzés, bőr alatti bevérzések, stb) • húgyúti fertőzés tünetei: égő, csípő érzés vizelet ürítéskor valószínűleg nem beteg. Ha vannak tünetei, vagy nagyon nyugtalanítják az értékek, keressen fel egy hematológiai osztályt. Amennyiben az granulocytaszám emelkedése terhességének normális velejárója, úgy természetesen a babának sem lesz ettől semmi baja.


        Dr. Hamar Péter
        Klinikai laboratóriumi szakorvos

        Dr. Hamar Péter

        Kérdés: 2011. október 07., 13:52; Megválaszolva: 2011. október 12., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: