• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Ma kaptam a vérvételem eredményét a serum vas 33,30mol/l visszanéztem 2001 óta mindig magas volt a vastartalom a véremben,nekem erröl nem szólt senki.Adódhatnak szervi problémák a magas vastartalom miatt?válaszát köszönöm Csaba

        Dr. Szanyi Andrea válasza a magas vasszint témában

        Kedves Kérdező! Számtalan oka lehet a serum vas megemelkedésének. . A serum vas értéket a serum ferritin ( vasraktározó fehérje) és transferrin ( vasszállító fehérje) eredményeivel együtt kell kiértékelni. Megemelkedhet például vastartalmu gyógyszer szedésekor, vasraktározás zavarában bizonyos típusu vérszegénységben. A felesleges vas lerakódhat a májban , izületekben, egyéb szövetekben. Javaslom a fent említett vizsgálat elvégzését, valamint vérkép vizsgálatát. Ezt követően a máj ultrahang vizsgálata is felmerül.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 23:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 17:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: