• Nagyon köszönöm _ laboreredmény vashiány? még egy kérdés...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Balogh Andrea! nagyon köszönöm a gyors válaszát! én sem értem, de már több mérlegen is lemértem és télleg ennyi a súlya. egy-két hónap múlva csináltatok vérképet, majd ha eszik rendesen! valóban jól gondolja, sokat szopik, éjjel min 3szor, nappal is min3 van, h 4 is. hangulatától is függ. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy így, h az MCV jelez egy kis vashiányt, így sem kell adni? ön adna? (több orvost kérdeztem már meg, csak a házidoki adna neki eddig most) mert azt olvastam,h hosszú távon a vashiány okozhat sok rossz dolgot. gondolom a hosszú táv nem egy-két hónapra értendő? én még arra gondolok, hogy az apja ugyan nem filigrán alkat, ahogy én sem, de neki nagyon gyors az anyagcseréje. rengeteget eszik és sosem hízik meg, viszont nagyon izmos alkat, könnyen formába tudja az izmait hozni. Nagyon nagy köszönöm válaszát! Hálával, tisztelettel: szűcs judit

        Dr. Balogh Andrea válasza a vashiány témában

        Kedves Judit! Én jelen esetben nem adnék vasat, vaskészítményt én 110 g/l hemoglobin alatt szoktam adni. Addig azt mondanám, hogy egyen a pici sok husit. Ha a súlyfejlődés mégsem elegendő érdemes lenne még egy vizeletvizsgálatot is csináltatni, mert sok esetben egy lappangó húgyúti fertőzés is okozhat ilyen gondot illetve megpróbálnék minél több szilárd táplálékot becsempészni a kicsi napi étrendjébe, sokszor ez is nagyot lendít a babákon. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. szeptember 25., 11:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 16:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: