• Alacsony trombocita szám terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! TErhességem vége felé járok. Az előző terhességemnél is alacsony volt és a mostaninál is alacsony a trombocita számom. 130 volt a legnagyobb 99 G/l volt a legkisebb, vmint a hemoglobin (3,6 T/l), hematokrit (0,34 l/l ) is elég alacsony. A korábbi terhességemnél 2 egység vért kaptam, olyan sok vért veszítettem, hüvely repedésem is volt, sokáig varrtak. Kérte a nőgyógyászom a korábbi terhességem alatti vérkép eredményeket, amelyek szintén hasonlóak a mostanihoz, ugyanakkor ezen a laboreredményen pdw ill plcr értékerk is vannak, amelyek a megengedett tartomány felett vannak. Azt mondta az orvosom, hogy ezekkel ne törődjek. Tényleg nem számítanak ? Nekem a háziorvosom azt mondta, hogy ezek a trombociták minőségét jelölik. PDW: 23,8 fl, PLCR 52,8%. Kérem szíveskedjen megírni. hogy van-e aggódni valóm. Állítólag 99-es trombocitaszámmal is lehet szülni, de engem aggaszt, hogy lehet, hogy nemcsak kevés, de nem is jók a vérlemezkék, és ezért volt korábban a nagy véreszteségem. Köszönöm, minden jót.

        WEBBeteg szakértő válasza a vérlemezke szám témában

        Tisztelt Érdeklődő! Jelentős vérzékenységgel csak 50 G/l alatti trombocitaszámnál kell számolni, így az Ön esetében szerencsére kicsi a súlyos vérzés esélye. Azt mindenesetre érdemes volna tisztázni, hogy ez a mérsékelten alacsony trombocitaszám csak a terhesség alatt manifesztálódik vagy állandósul.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 15:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 21:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: