• Vérszegénység 2 hónap alatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kicsivel több mint 2 hónapja készíttettem egy vérképet, ami normális volt. Most ismét kértem egy vizsgálatot, és most vérszegénységre utalnak az eredményei. A korábbiban a haematológiai eredmények a következők voltak: Haemoglobin:154 g/l Haemotocrit: 45.1 % RDW: 14.6 %CV A jelenlegiben a következők: Haemoglobin: 136 g/l Haemotocrit: 39.5 % RDW: 15.2 %CV Továbbá a vörösvértestszámom 0.48 T/l-t csökkent, és a fehérvérsejtszámom 0.58 G/l- csökkent. Nagyon meg vagyok ijedve, hogy leukémia, vagy egyéb hasonlóan súlyos betegség. Az orvosom csak annyit mondott hogy egy kis vérszegénység, és fogyasszak több vasat, bár nem tudom figyelembe vette-e az előző eredményekhez képest történt változásokat. Kérem mondja el, Ön szerint van-e okom aggódni, vagy igényel-e további vizsgálatokat ez az eredmény.

        WEBBeteg Szakértő válasza a hemoglobin szint témában

        Kedves Kérdező! Aggodalomra nincsen oka! Az előzőhöz képest kissé alacsonyabb hemoglobin szintet, akár a közelmúltban zajló fertőzés is magyarázhatja. Háziorvosa tanácsak megfelelően étkezzen változatosan, fogyasszon vörös húsokat, májat, sóskát, spenótot, stb. és vérképe rendeződik!


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 17:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: