• Vérhigítás-hematológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! 18 hetes kismama vagyok és a következő kérdéssel fordulok Önhöz. 2004-ben a bal oldali petefészkemen cystát diagnosztizáltak, melyet laparoscopiával terveztek eltávolítani, ám endometriózis gyanúja miatt laparotomiára tértek át, és eltávolították a bal petefészket.. Egy héttel a műtét után tüdőembólia lépett fel. Ezt követően fél évig szedtem a syncumart,, majd haemostasis zavar kivizsgálása céljából a következő vizsgálatokat végezték el,. Eredmény: Leiden mutáció(V. faktor) Homozigóta (vadtípus) Prothrombin mutáció (II. faktor) Homozigóta vadtípus. Antitrombin III. 108% Lupus anticoagulans LA APTI-LA 62,1 sec APTI-LA 1:1 arányú keverés normál plazmával: 43,3 sec A mintában lupus anticoagulans nem volt kimutatható. APC rezisztencia : negatív 2011. májusában IVF által megfogant gyermekünk.Jelenleg Clexane injekcióból 2*0,6 ml beadását írta elő a nőgyógyászom. Súlyom 65-66 kg, úgy véli indokolt ez a mennyiség, de több véleményt is hallottam, ami ez ellen szól. Ezért kérném egy szakértő véleményét a szükséges mennyiséget illetően. 2011.08.11-én készült vérkép alapján a protrombin idő 96%, INR:1,02. Akkori Súlyom kb. 64-65 kg., beadott mennyiség 1*0,6 ml Clexane volt. Előre is köszönöm figyelmét és várom mielőbbi válaszát! Üdvözlettel:

        Dr. Váróczy László PhD válasza a vérhígitás, terhesség témában

        Kedves Érdeklődő! Az elvégzett genetikai vizsgálatok alapján Önnek nincs veleszületett trombózishajlama, így a terhessége alatt elegendő a "profilaktikus" dózisú Clexane, ami az Ön esetében 1x0,6 ml-t jelent.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 14:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: