• Krónikus fáradtság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A férjem 38 éves 176 cm magas 78 kg. Vérnyomása,koleszterinszintje rendben van. A vérképe szintén jó szokott lenni. Rendszeresen sportol,nem dohányzik,nem iszik alkoholt,multivitamint,vasat rendszeresen szed. Ennek ellenére úgy érzi nagyon fáradékony és álmos. A munkahelyén 40 fokban végez nehéz fizikai munkát,de délután mindig szokott 1 órát aludni. A munkatársai sokkal jobban bírják a terhelést. Lehet hogy az életkor előrehaladtával csökken a teljesítménye vagy valami más van a háttérben? Esetleg pajzsmirigy rendellenesség? Köszönjük válaszát. Anikó.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a krónikus fáradtság témában

        Kedves Anikó! A pajzsmirigyet valóban érdemes megnézetni, bár ha a laborvizsgálatok során végeztek TSH meghatározást is, és az normális volt, nem nagy az esély pajzsmirigy betegségre. A fizikai teljesítmény csökkenésének sokféle oka lehet, csak néhány ezek közül: az éjszakai alvás elégtelensége (horkolás, ún. alvási apnoe), szellemi túlterhelés (munkahelyi stressz, félelem a munkahely elvesztésétől, megélhetési bizonytalanság), depresszió, és még sok okot lehetne felsorolni. Ha úgy gondolják, jelentős változás van az eddigi teljesítőképességhez viszonyítva, kérjenek részletes kivizsgálást kezelőorvosuktól, amibe a testi (szomatikus)kivizsgálás után a mentális kivizsgálást is beleértem. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 17:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 21:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: