• Vérvétel (pontos adatokkal)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már feltettem ezt a kérdést és válaszolt is rá a doktor nő, de az lenne még a kérdésem, h ugye ez az eltérés nem lehet valami súlyos betegségre utaló és pl allergia okozhatja-e ezt az eltérést, vagy nőgyógyászati fertőzés. Ja és fáj a hátam is néha, meg néha afta szerű is van az ínyemnél, de nem sokszor és ez más ismerőseimnél is van, meg most picit hullik a hajam./Voltam vérvételen és elég hipochonder vagyok, ezért kérem véleményét. A neutrophil gran % picit kevesebb a meghatározott tartománynál 37.1/44-68/a lymhocita picit magasabb 3.83 /1.00-3.20/és a limphocita % (25.0-29.0 helyett 50.3) is. A monocyta is picivel volt több 7.9 /5.0-6.0/ csak, erre a házi orvos azt mondta, h nem kell vele foglalkozni. Ez tényleg nem vészes és nem utal súlyos dologra? A többi rendben volt. Kérem nyugtasson meg!! Köszönöm véleményét!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! Mint már írtam is Önnek, ezek nem súlyos eltérések. Sőt, a vérsejtek aránya a vérben gyorsan változik, egy kisebb vírusfertőzés is módosítja az arányokat. Valóban nincs oka az aggodalmaskodásra. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 13:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 09:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: