• Véreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Voltam vérvételen és elég hipochonder vagyok, ezért kérem véleményét. A neutrophil gran % picit kevesebb a meghatározott tartománynál a lymhocita picit magasabb és a limphocita % (25.0-29.0 helyett 50.3) is. A monocyta is picivel volt több csak, erre a házi orvos azt mondta, h nem kell vele foglalkozni. Ez tényleg nem vészes és nem utal súlyos dologra? A többi rendben volt. Kérem nyugtasson meg!! Köszönöm véleményét!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! Az emelkedett limphocyta szám vírusos fertőzésre utal. A vírusok elleni védekezésben részt vesznek a monocyták is, ezért teljesen normális, hogy kicsit megemelkedik a számuk. Ezek az eltérések rövid időn belül megszűnnek a vírusos fertőzés gyógyulása után. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 28., 15:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: