• Szabad-e tornáznom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszztelt Doktor/Nő! Nekem 2 évvel ezelött a jobb lábamba mélyvénás trombózis volt. Szednem kellett kb 1 évig a véralvadásgátlót, utána viszont mivel semmi nem derült ki miért volt ( genetikai vizsgálatok stb..az orvos azt javasolta, hogy ne szedjem tovább. A lábamba a fájdalom elő szokott még jönni elsősorban időjárási frontoknál. A betegség elött rendszeresen hetente 3x tornáztam Biró Ica intenziv has fenék comb gyakorlataira kb 45 perces intenziv edzés. Nemrég elkezdtem újból a tornát. Kérdésem, hogy szabad-e ez után a betegség után ilyen intenziv tornát csinálnom? mivel rendesen megvan mozgatva a comb is. köszönöm válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a trombózis témában

        Kedves Kérdező ! A mélyvénás trombózis lezajlása után a későbbiekben is sokszor okozhat a végtagon feszülő érzést, elszineződést, enyhe duzzanatot. Két év után a betegség gyógyultnak tekinthető, de a fizikai terhelést csak fokozatosan javasolt elkezdeni. A lábak mozgatása, az értorna , a sportok közül az úszás, séta, óvatos futás a fokozatosság elvének betartásával mindenképpen javasolt. Az említett Bíró Ica féle torna, amennyiben az az izmok túlzott megerőltetésével jár, fokozott óvatossággal végzendő.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 16:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: