• Laboreredmény: mi az összefüggés / teendő magas húgysav esetében?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! A következő laboreredményeim magasak: MCH: 31,3 pg MCHC: 375 g/L Neutrofil: 71 % Gamma GT: 51U/L Koleszterin: 5,46 mmol/L Triglicerid: 3.86 mmol/L Hugysav: 585 umol/L (!) Hemoglobin A1C: 18, 75 mmol/mo Hemoglobin A1c%: 3, 87 % Mi az összefüggés? Mi a teendő? Gondolok itt elsősorban a magas húgysavra? A jobb nagylábujjam alatt a csont oldalt nagyon fáj, ( kedd reggel erre ébredtem, azóta nem múlt, éjjel.nappal fáj), Ez mi lehet? Előre is köszönöm segítségét! Üdvözlettel: nem tudtam a mások oldalt felcsatolni, mert csak 1-t enged a rendszer.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! A húgysav valóban nagyon magas, a lábujjának fájdalmát is ez okozza, ez az úgynevezett köszvényes roham. Megfelelő gyógyszerek vannak a húgysav szintjének és a fájdalomnak a csökkentésére. A vér zsírsav szintje is magas (triglicerid), ez is olyan szintű, amit gyógyszeresen és diétával is kezelni kell. Azt gondolom, a második oldalon is lehetnek eltérések, úgyhogy kezelőorvosával részletesen meg kellene beszélnie az esetleges további vizsgálatokat és a szükséges kezeléseket. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 09:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: