• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Pár napja voltam a sürgősségin, mert rosszul voltam a vérnyomásom miatt.Egyébként pánik beteg vagyok, mondták is hogy az miatt lett ilyen magas a vérnyomásom. A leletben ez állt: Pulzus: 102/min, vérnyomás: 170/80 Hgmm. 02 sat: 98% . EKG: Sinustachycardia, fr:102/min, PQ:162 ms, QRS: 96 ms, QTc: 471 ms. Frontális síkban normális tengelyállás, ST szakaszok izoelektromosak, normális t hullámok. Ezenkívül véreredmény: FV: 15,010 (H) Giga/1; NEUT: 12,47 (H) Giga/1; LYM:11,3 (L) %; LYM: 1,69 Giga/1; MONO: 0,720 ;EOZ:0,6 (L) %; EOZ:0,090 Giga/1;BAZO 0,3 %;BAZO: 0,040 Giga/1, VV: 4,69 T/1; HGB: 151 g/1; HTK: 42,5 %; MCV: 90,6 fl; MCH 32,2 pg ; MCHC 355 g/l;RDW: 13,5 %CV; TROMB: 250,0 Giga/1; MPV: 9,60 fl; NA: 137 mmol/1; K: 3,88 mmol/1;PGLU: 5,60 mmol/1; CN: 4,48 mmol/1; CREA: 57 umol/1;eGFR: >60(N) ml/perc; GOT: 20 U/1;GPT: 34 U/I;CK: 102 U/1; HCRP: 6,02 (H) mg/1;INR:1,3.; TROP: <0,01(N) ng/ml; Hát ezek lennének az eredmények, igazából azt szeretném tudni, hogy ezek jók-e, megfelelnek-e a normális értékeknek. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Marika

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! Laborleleteiben bakteriális gyulladásra utaló eltérések vannak, EKG eredménye normális. Pulzusszáma magasabb az átlagosnál, ezt a vizsgálat okozta stresszhelyzet, egy légúti gyulladás vagy pajzsmirigy működészavar is okozhatja. Ha otthonában saját magának, nyugalmi körülmények között többször ellenőrzi, és normális pulzusszámot mér(50-80 közötti percenkénti érték)a stresszhelyzet okozta eltérés máris kizárható.


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 14., 10:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: