• Csontvelő átültetés. Válasz Dr Vároczy László Úr válaszára

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sajnosnem sikerült a vérképemet elküldeni ezért ujra küldöm a kérdést. Tisztelt Dr Úr! Köszönöm a gyors választ. Azt tetszett írni, hogy függ a betegségtől a csontvelő átültetés. Szeretném, ha megnézné a betegségeimet és ezután kérdezem ismét, hogy szóba jöhet- e nálam a csontvelő átültetés.. C91.1 : Krónikus lymphocytás leukémia D64. 9 Anaemia k.m.n. Anaemiám miatt tavaly 19 E vvt-t kaptam. Az idén 9 E-et. Valamilyen fertőzésem mindíg van. 2 hónapja tüdőgyulladás, most nem tudni, még mi. Fájdalmas vizelés.A vizeletem tiszta. Urológus szakorvos most cytoskópiát tervez a húgyutamban ill. hólyagban.. Küldöm szíves megtekintésre az utolsó vérképem. Süllyedés :99 mm/h Fehérvérsejt 20,15 G/l VVt 2,84 T/l Hgb 9,3 g/dl Hematokrit 29,1 °/° MCV 102,5 fl MCH 32,7 pg MCHC/átl.Hgb koncentráció 32 g/dl RDW-SD/vvt görbeszélesség 65,5 fl RDW-CV/vvt görbe szélesség 19 °/° Thrombocyta 98 G/l Segment /karéjos 4°/° Lymfocita 91 °/° Vas 32,7 umol/l

        Dr. Váróczy László PhD válasza a csontvelő átültetés témában

        Tisztelt Érdeklődő! Az anaemia és a visszatérő fertőzések a krónikus lymphocytás leukaemia (CLL) szövődményei, arra utalnak, hogy a betegsége aktív, és emiatt meg kell találni az optimális kezelési módot. Ez az Ön esetében valamilyen kemoterápia vagy kombinált immunkemoterápia lehet. CLL-ben csontvelő-átültetést csak igen ritkán alkalmaznak, fiatal betegeknél, ugyanis a beavatkozás igen nagy kockázattal jár.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. augusztus 10., 22:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 22:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: