• MTHFR 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Váróczy László! Köszönöm terhességgel és MTHFR heterozigótasággal kapcsolatos válaszát, melyben azt írta, Ön is csak az Aspirin Protect szedését javasolja. Ezzel kapcsolatban 3 kérdésem lenne még: 1. olvastam olyat, hogy az Aspirin hatóanyaga vetélést okoz, ebben van igazság? 2. Ha Aspirin Protectet szedek, akkor pl. vérvételnél szólnom kell, tovább fog tartani pl., mire eláll a vérzés? 3. Ön valójában az Aspirin Protectet sem tartaná szükségesnek MTHFR 1298 heterozigótaság esetén? Köszönettel, Nóra

        Dr. Váróczy László PhD válasza a MTHFR, Leiden mutáció témában

        Kedves Nóra! Az aspirin nem okoz vetélést, csak növeli a vérzékenységet, ami a szülés vagy az esetleges császármetszés esetén jelenthet komplikációt. Abban a kérdésben, hogy a MTHFR heterozigóta terheseknek kell-e rutinszerűen aspirint szedniük, erősen megoszlik a tudós orvosok véleménye. Én a magam részéről, ha eddig semmilyen trombózissal vagy érelmeszesedéssel kapcsolatos szövődménye nem volt, elegendőnek tartom a folsav szedését.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. augusztus 10., 13:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 22:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: