• Aktiferrin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2 éves múlt a kisfiam. Vérvétel után kiderült, hogy 6,9-es a vasa. Az orvos 3 üveg aktiferrint írt fel neki, napi 3,5 ml. A betegtájékoztatón 2 éves gyereknek 2x5ml javasolt. Kérdésem: nem sok a három üveg, valamint a napi három adag? A fogait mennyire szürkíti el, és azt hogyan előzhetem meg?

        Dr. Molnár Anna válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! 2 éves gyermeknek az adagja 1 kávéskanál szirup. Ismerni kellene a gyermeke hemoglobin (Hgb) szintjét, hogy milyen fokú a vérszegénysége, a 6,9-es vasszint nem kifejezetten alacsony! Vaskezelést általában minimum 3 hónapig folytatni kell, ekkor, ha a vasraktárak (referencia tartományon belüli vasszint, ferritin érték) is feltöltődtek lehet abbahagyni a terápiát. Természetesen emellett fontos a megfelelő táplálkozás, magas vastartalmú ételek fogyasztása!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. augusztus 10., 08:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: