• Emelkedett lymphocytaszám 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az előző kérdés kiegészítéseként, az egyértelműség kedvéért az összes fehérvérsejt adatot leírom: Fehérvérsejt: 7,90 Neutrophil granulocyta: 41,8 Lymphocta: 42 kvalitatívban, automatával 39,5 (reaktív lymphocyta nem látható) Monocyta: 10% Eosinophil: 9%, automatával 7,5 Basophil: 1,2 Vörösvérsejt: 4.81 Kvalitatív vérképem azt mutatja, hogy a Lymphocyta 42%, alatta megjegyzés: "Reaktív lymphocyta nem látható" Ez utóbbi aggaszt, mivel ezek szerint nem fertőzés áll a háttérben. Kérdésem: mi okozhatja ebben az esetben a túl sok lymphocytát, és mennyire számít ez soknak? Mekkora a vérképzőszervi daganatos megbetegedés esélye? Egyéb eltérések a vérképemben: Eosinophil sejtek: 7,5% (0,5-5) Szérum vas: 8,5 (12.5-32.20)

        Dr. Molnár Anna válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! Az Ön vérképében lényeges eltérés nincsen, aggodalomra nincsen oka (nem sok a lymphocyta száma!!!) A fehérvérsejtek egy speciális csoportjának az aránya (eosinophil) minimálisan magasabb, ami utalhat allergiás megbetegedésre, esetleg parazita fertőzésre, de természetesen ismerni kellene a panaszait! A vasszintje minimálisan alacsonyabb, a hemoglobin szintjét nem írta le, az lehet emellett normális, javasolt magas vastartalmú étrend bevezetése!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. augusztus 10., 02:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: