• Leiden heterozygotának lehet szedni rheosolont?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Hematologus orvosnak szeretném feltenni a kérdésemet. Szeretnék érdeklődni, hogy leiden heterozygota mutáció melett lehet-e szedni a rheosolon tablettát , és ha lehet kell-e mellé véralvadásgátlás. Nem sokáig csak 1 hétig kellene szednem, viszont nagyobb adagban. Napi4 az első három napban majd csökkenteni. Sajnos elfelejtettem ezt a betegséget mondani az orvosnak ezért a kérdésem. Illetve hogy a fogamzásgátló mellett van-e még bármilyen gyógyszertilalom (vagy meghatározott készítménycsoport) a leiden mellett. Nagyon köszönöm előre is a választ: T. Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a Leiden heterozygota témában

        Tisztelt Érdeklődő! Nyugodtan szedheti a Rheosolon tablettát. Leiden heterozigóta egyének csak abban az esetben szorulnak véralvadásgátló kezelésre, ha volt már trombózisuk. A fogamzásgátló és más nőihormon-tartalmú gyógyszereket valóban célszerű kerülni, de egyéb megkötés nincs.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 16:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 22:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: