• Mélyvénás trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/ur!Tavaly volt mélyvénás trombozisom, szeretném megkérdezni,hogy repülőgépre ülhetek-e. Köszönettel Éva

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mélyvénás trombózis témában

        Kedves Éva! Nyugodtan utazhat repülővel, de néhány óvintézkedést meg kell tennie. Ha jelenleg is szed alvadásgátló gyógyszert (Syncumar, Marfarin, Warfarin vagy Plavix tipusú gyógyszert), elegendő a repülőút során többször felkelnie, sétálnia, kicsit álldogálnia. Ha pillanatnyilag már nem szed semmit, a repülőút előtti estén és közvetlenül az indulás előtt célszerű 200-300 mg salicil tartalmú gyógyszert beszedni (Aspirin, Astrix), és a repülőút során szintén mozogni egy kicsit. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 17:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: