• Hőemelkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!3 éve rendszeresen hőemelkedésem van,kb.37.3.majdnem minden nap.Ez nagyon megvisel rossz a közérzetem,betegnek érzem magamat ilyenkor.hasi,mellkas ct neg.vérkép we,crp,tsh neg.arcüreg ct neg.immunologia neg.gockeresés neg.haematologián azt mondták nem valoszinü hogy limfomás lennék.de akkor mi lehet?a legutóbbi vérképembe ezek az eltérések voltak:szérum albumin%54 ref:38-50.béta 1 globulin5.4 ref:8.4_13.1.béta 2 globulin%3 ref:3.2_6.5.ezek a magasabb ,alacsonyabb értékeknek nem lehet valami köze az állapotomhoz?köszönöm szépen.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a hőemelkedés, vérkép témában

        Kedves Kérdező! Ezek a globulin eltérések jelezhetnek kisebb zavart az immunrendszer működésében, de nem valószínű, hogy az állandó hőemelkedésnek okai ezek lennének. A pajzsmirigy működésről viszont nem látok itt eredményt, ha nem vizsgálták még, akkor érdemes lenne, mivel az enyhe pajzsmirigy túlműködés tud hőemelkedést okozni. Idegrendszeri ok is elképzelhető, az állandó szorongás, feszültség szintén előidézhet ilyet, de ezt csak akkor szoktuk számításba venni, ha minden más lehetőséget ki lehetett zárni. Igazolása viszont nagyon egyszerűen történhet: ha enyhe nyugtató hatású gyógyszer csillapítja a hőemelkedést, igazoltnak tekinthető az idegrendszeri eredet. Ha mindezek szintén negatívak, csak az állapot hosszabb követésével, többszöri kontroll vizsgálatokkal lehet a folyamat tendenciáját megítélni. Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. augusztus 07., 13:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: