• Folsav szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Folsav hiányom van,de nem vagyok vérszegény,még kicsit magas is a hemoglobin-szintem.A háziorvosom 2*3 mg folsavat írt fel nekem,ez az adag 25 napra elegendő.Sajnos elfelejtettem megkérdezni tőle,hogy utána is szedni kell-e még,és ha igen,ugyanilyen dózisban,vagy ez attól függ,hogy 25 nap elteltével is fennállnak-e a tüneteim (álmosság,fáradtság)? Szóval ha valakinek folsavhiánya van,mennyi ideig szükséges a folsav pótlása? Válaszát köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a folsav témában

        Kedves Kérdező! Egy hónapos folsav szedésnek mellékhatása nincsen. Jó lenne tudni, hogy laboratóriumi vizsgálat során történt-e folsav szint meghatározás, és az mit mutatott!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 13:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: