• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Úr! Vérkép eredményem nem a legjobbat mutatja. A következő értékek amelyek aggasztanak. Kérem segítsen értelmezni. Vas 2 , HCT 0,330, MCV 70, MCHC 544, MCH 20, Hgb 93, LYMPH 25. Mennyire aggódjak? Azt tudom hogy anémiás vagyok. Én ki akartam vizsgáltatni az okát de a háziorvosom azt mondta hogy csak szedjek vasat és ennyi. Tényleg nem szükséges a kivizsgálás? Vagy keressek fel másik orvost mert nagy baj is lehet? A választ előre is köszönöm. Tisztelettel: Kis Judit

        Dr. Molnár Anna válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! Az Ön laboreredményei vashiányos vérszegénységre utalnak. Ennek terápiája valóban a vaspótlás, de a kiváltó okot ki kell deríteni (pl.: szülést/szoptatást követő vérszegénység,enyhe fokú vérzékenység, lisztérzékenység..). Javaslom keressen fel egy hematológiai szakrendelést!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. augusztus 03., 17:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: