• Lehet rák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő A problémám a következő lenne. A hónaljamban, a nyakamon, és a fülem mögött daganat található. Az első a hónalj volt. Ezeket a daganatok egyszer kisebbek, egyszer nagyobbak. ÉS szoktak néha fájni is. Az orvosom szerint ez mirigygyulladás. Ez valószínű lehet, mert a fogam altt van egy gennycsomó (kb 2 éve, amit itt nem tudnak kiműteni csak Pesten, és sajnos eddig nem volt lehetőségem felmenni) azon az oldalon ahol a hónaljamban is. A másik fogamnál szintén van gennycsomó több is, ezek mostanában ki is fakadnak, de még van. PLussz egy fogam bevan gyulladva. Az orvos szerint ez is okozhatja. PLussz van három macskám, amelyek lehetnek kiváltó okok, ami szintén lehetséges, mert úgy vetem észre mostanában rajtuk, hogy férgesek, és nagyon kezdenek gyengülni. mindezek ellenére csin áltattunk vérképet, ez három pontban különbözik. A kérdés egyértelmű volt nekem is meg az orvosomnak is, a csomók rákosak-e vagy nem. (sajnos én hajlamos vagyok rá, szinte mindenki rákban halt meg a családomban) A teszt az orvos szerint negatív,a három eltérés meg gyakran előfordul nőknél, de mivel három pont különbözik és az interneten mindenfélét olvastam, így még midnig nagyon félek. Tehát az eltérések a következők: MPV 7,2 fl a 8,0-13,0 helyett. Tehát ALACSONY Neutrophil# 6,43 G/l a 3,70-6,30 helyett Tehát MAGAS Lymphocyta% 22,2 % a 25,0 – 40,0 helyett tehát ALACSONY A kérdésem az lenne, hogy ez az eltérés jelenthet e rákot, vagy rosszindulatú csomót?? A választ előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a nyirokcsomó megnagyobbodás témában

        Kedves Kérdező! Ez a három eredmény nagyon közel van a normál tartományhoz, és egyébként sem jeleznek rákos elváltozást! Egyértelmű választ akkor kapna arra a kérdésre, hogy jó vagy rosszindulatú elváltozással áll-e szemben, ha csinálnának egy túbiopsziát ezekből a mirigyekből. A szövettani eredmény alapján lehet biztosan megmondani, hogy van-e oka aggódni!


        Kérdés: 2011. július 19., 12:34; Megválaszolva: 2011. július 20., 01:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: