• Vaskészimény, receptmentes

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        cukorbeteg részére,kivizsgált vashiány esetére

        Dr. Veress Dóra válasza a vashiány témában

        Kedves Kérdező! Minden vaspótló készítmény vényköteles, mivel a vastúladagolás komoly veszélyekkel járhat. Ha nem akar orosához fordulni, akkor multivitaminokat szedhet, illetve be kelllene a táplálkozásába iktatni vasban gazdag növényeket, mint az olajos magvak, aszalt gyümölcsök, sárgabarack, hántolatlan gabonafééék. A spenót és a sóska is gazdag vasforrás, de ezekből a magas oxálsav tartalom miatt nehezen szívódik fel a vas.


        Kérdés: 2011. július 18., 16:49; Megválaszolva: 2011. július 19., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: