• Limfóma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! A nyakamon kétoldalt 1-1,5 centis, könnyen elmozdítható, puha nyirokcsomót tapintottam fél éve, ezek azóta is tapinthatók. Ma észrevettem egy harmadikat is (hasonló méretű), de nem tudom, hogy új-e. Máshol (pl. kulcscsont alatt) is tapintható kb. 0,5 cm-es nyirokcsomó. Ez utóbbit látta hematológus, egészségesnek mondott. Kérdésem: ha limfóma lenne, már most kemények és kötöttek lennének ezek a nyirokcsomók, vagy ez lehet limfóma kezdeti állapota?

        Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírt nyirokcsomók mérete nem nagy, de pusztán tapintási lelet alapján nem lehet diagnózist felállítani. Amennyiben aggódik, keresse fel szakorvosát, további laborvizsgálatok, ultrahang, mellkas röntgen segítségével egyérteéműen kizárható rosszindulatú kórfolyamat lehetősége!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. július 11., 21:21; Megválaszolva: 2011. július 14., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: