• Vér/vizelet eredmény milyen betegségre utal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR nő/ÚR! Kérdésem, mit jelent az általános vér/vizelet eredményem, van-e valami betegségem? Milyen orvoshoz menjek tovább, az orvosom nem adott sok felvilágosítást. A vérvételt a köv. tüneteim miatt kértem: gyakran szomjas vagyok, kiszárad a szám, gyakran wc –re kell menni, (amit a gerincsérvemre fogtam) éjjel kb. 2-3 havonta begörcsöl a lábirkám, rendszertelen havi vérzés fogamzásgátló mellett. Édesapám és az ő anyukája cukorbeteg, anyukám apukája agyvérzésben halt meg. Utóbbi 2 hónapban köv. betegségeket tapasztaltam(többet életemben először): 2 egészséges fogamról a fogíny felcsúszott (nincs sorvadásom), jégárpa a szemhéjamon, szemölcs a kezemen, a számon herpesz (10 éve volt ezelőtt). Fogamzásgátlót szedek. 158 cm 62 kg, 38 éves nő vagyok, vérnyomásom normális, néha alacsony LABOR csillagos eltérő eredmények VÉRVÉTEL: Transzferrin: 4,17 – Teljes vaskötőkapacitás: 104,7– Glükóz: 3,3 –Gamma GT: 3,4 – Triglicerid: 2,4 – Koleszterin:7,0 - LDL Koleszterin:4,19 –HDL - Hemoglobin:116 – Vvt átl Hgb tart.25,8 - Vvt átl Hgb konc. 309 - Koleszterin: 1,72 (jó) VAS: 22 (jó) -Fehérvérsejt: 8,2 (jó) -Vörösvérsejt:4,5- (jó) VIZELET általános (jó), üledék értékek eltérnek: fehérvérsejt: 86db/ul és 10,5 db/l.tér. és baktérium:2929db/ul (jó) vörösvérsejt:22 db/ul és 2,8db/l.tér. (Jó) (nem menstruálok most) Válaszát előre is köszönöm: Kata

        Dr. Pataky Nóra válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! Laborlelete vérszegénységre valamint húgyúti fertőzésre utal, de orvosi vizsgálat nélkül nehéz megmondanom mi lehet a háttérben.Keresse fel háziorvosát további kivizsgálás miatt.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. június 27., 22:31; Megválaszolva: 2011. július 12., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: