• INR érték és tüdőembólia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Köszönöm válaszát és ezúton írom meg az INR értékeimet:2011.06.03. 1,97 és az utólsó pénteki értékem: 1,80 volt. Elmentem azonnal a háziorvoshoz és az adagomat megemelte 1 mg-mal minden másnapon. A szedett gyógyszereim: Letrox, Lisopress, Nebilet, Frontin, Noacid és Simvacol.A kórház adott ismertetőt a korlátozandó élelmiszerekről még februárban amikor a tüdőembóliám volt, azt mondták az étrendet tartsam be.Igyekszem betartani! Nem vagyok kövér mindössze 54-55 kg vagyok. A doktornő által a levélben válaszoltak szerint úgy értelmezem, hogy nem emelni kell a Marfarin adagomat hanem csökkenteni? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Vincz Katalin

        Dr. Szanyi Andrea válasza a tüdőembólia, marfarin témában

        Kedves Kérdező ! Kövesse háziorvosa utasítását. Az étrendet úgy kell összeállítani, hogy K vitamin tartalma egyenletes legyen. Marfarin esetén a táplálék K vitamin tartalmának változása kevéssé okozza az alvadásgátlás (INR érték) ingadozását.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. június 22., 13:18; Megválaszolva: 2011. június 26., 17:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: