• Trombofília vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 32 éves vagyok, szemfenéki trombózis gyanú ( elment a látásom ), illetve genetikai hajlam miatt ( anyukámnak visszerei vannak, érszűkülete, tüdőembóliája, Syncumart szed ) trombofília vizsgálatra küldtek. Azt, hogy konkrétan milyen géneket kell vizsgálni, nem írták rá. Itt helyben nem tudják vizsgálni ( a kórháznak nincs anyagi kerete sajnos ), ezért Budapestre kell majd mennem miatta. Sajnos félek a vérvételtől, a tűtől, traumaként élem meg a vérvételt. Ezért kérdezném, hogy trombofília vizsgálatnál hány kémcső vért vesznek le? Köszönettel, Ágnes

        Dr. Váróczy László PhD válasza a trombofilia témában

        Kedves Ágnes! A labor technikai felszereltéségétől függően 2-4 kémcső vér levételére van szükség. Ez nem nagy mennyiség (kb. 10-20 ml), egy jó asszisztens 20 másodperc alatt elvégzi.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. június 10., 17:17; Megválaszolva: 2011. június 20., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: