• Polycythaemia vera következményei és kilátások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2009 -ben diagnosztizálták nállam a Polycythaemia vera betegséget .hematoklitom 61.20% a vörössvértestszám 206 volt vagyis igen magas értékek voltak Sok vérlebocsájtással kezdett egyensúlyban lenni a vérképem.Aztán jak2-re +lettem és azonnal felirták a LITALIRT .Ujjabban kezd gyomor ill hasi panaszom lenni Kérdésem NEm volt hamari ez a gyógyszer felírás? hisz a mellékhatása többet árt mint amit használ ez csak egy beteg véleménye.A hematológusom azt mondta hogy ezt kell szedni nehogy átfordúljak roszindulatúba . De amugy a betegségemről ha tudnak bővebb tájékoztatást adni nagyon jó lenne .Válaszukat előre is köszönöm .

        Dr. Váróczy László PhD válasza a polycithaemia vera témában

        Tisztelt Érdeklődő! Tévedés, hogy az Ön esetében a Litalir többet árt, mint használ. Igenis szükséges szednie, különben a betegsége komoly szövődményeket okozhat. A vérlebocsátás pedig csak tüneti kezelés, túl sokszor alkalmazva vashiányhoz vezet.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. június 08., 16:29; Megválaszolva: 2011. június 10., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: