• Vasinjekció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web Doktor! Segítségüket szeretném kérni! Évek óta Ferrlecit injekciót kapok 4órás lassú infúzióban,de 2010.januárjában allergiás lettem rá(csalánkiütés,légzési,nyelési nehézség,végtagduzzanatok..) Azóta nem mernek adni semmit és orális vaskészítményt sem szedhetek a colitisem miatt. A haematológián a kezelőorvosom mondta,hogy Németországban a Vifor cég forgalmaz egy vasinjekciót,amit egyszeri adagban kell beadni és 1000mg vasat tatalmaz! Kérésem,kérdésem az lenne,hogy valaki tudna-e segíteni abban,hogy mi az injekció neve? Fontos lenne,mert a vasam már csak 2,6 a Hgb.:84 Segítségüket előre is köszönöm! Nono76

        Dr. Váróczy László PhD válasza a vas témában

        Tisztelt Érdeklődő! A készítmény, amire gondol, a Ferinject injekció. Sajnos Magyarországon még nem hozzáférhető, nincs törzskönyvezve. Külföldön is többnyire csak klinikai tanulmányok keretén belül jutnak hozzá a betegek. Ha még több információt szeretne, keresse fel a www.clinicaltrials.gov weboldalt! Esetleg arra is talál majd útmutatót: mi a teendő akkor, ha Ön is szeretne egy Ferinjecttel kapcsolatos klinikai tanulányhoz csatlakozni.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2011. június 08., 09:08; Megválaszolva: 2011. június 09., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: