• Syncumar diéta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2011. február elején mitrális mechanikus műbillentyűt kaptam. Syncumart szedek. Elég nehézen akar beállni. Úgy gondolom elég jó tájékoztatást kaptam a Syncumar szedéssel kapcsolatban. Mégis vannak hiányosságaim. Pl: a zöldségek és gyümölcsök főzés, párolás közben veszítenek K-vitamin tartalmukból? Itt most a főzelékekre, gyümölcskompótra, (gyümölcs)levesekre, mártásokra gondolok. Eddig 2 mg-t szedtem, de ez kevésnek bizonyult, így emeltek az adagomon. Tavasszal még csak-csak tudtam valamiféle diétát tartani, de nyáron, mikor itt a sok friss gyümölcs, zöldség, egyszerűen lehetetlen. Még az lenne a kérdésem, hogy a Syncumar adagot csökkenteni is lehet, esetleg nyár végén, vagy ezt csak mindig emelni lehet? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pataky Nóra válasza a syncumar, diéta témában

        Kedves Kérdező! A zöldségek, gyümölcsök főzés, párolás közben nem veszítenek K vitamin tartalmukból. Magas K-vitamin tartalmú ételek: máj, tojás, eper, málna, avokádó, paradicsom, paprika, saláta, spenót, spárga, káposzta, karfiol, brokkoli - ezek fogyasztása nem tilos, de mennyiségükre oda kell figyelni. Csökkenteni a Syncumar adagot csak orvosi utasításra lehet, mert a Syncumar dózisa függ az INR(véralvadás) értéktől.


        Dr. Pataky Nóra
        Családorvos

        Dr. Pataky Nóra

        Kérdés: 2011. május 21., 14:27; Megválaszolva: 2011. május 23., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: