• Segítség kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! / Doktor úr! Azzal a problémával fordulok önökhöz, hogy barátomnak 2010 februárjában volt egy trombózisa, vagyis a jobb lábába 2 és a tüdejébe 2 vérrögöt találtak. Azóta szednie kell a Coumadin tablettát, ami mindig változik milligrammban. Az orvosok javasoltak, hogy abba hagyhatja a gyógyszer szedését, mert kb: fel évig szoktak szedni. De neki meg a múlt heten is 1.9 volt a ver sűrűsége.O továbbra is szedi, mert tart attól, hogy ellenőrzés nélkül újra sűrűbb lenne a vére. Az én aggodalmam arra terjed ki, hogy azóta is be van dagadva a lába, ugyan úgy mint egy evvel ezelőtt és éjszakánként pakolja egyik helyről a másikra, görcsbe rándul sokszor a lába és fájlalja. A kérdésem: ez meddig tart? és mit kellene tennie ahhoz hogy jobb legyen. A lában mar látszanak a hajszálerek és kicsit sokszor kekes. Bar szerintem ez a súlyától is adódhat 105 kg. Igazan azóta gyarapodik a súlya mióta a gyógyszert szedi. Kerem segítsen, hogy miért faj meg most is a lába és miért van bedagadva, talán meg ott vannak a vérrögök? Meddig kell szednie a gyógyszert és lehet ez jobb vagy továbbra is így marad. Köszönettel. Marcsi77.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a trombózis témában

        Kedves Kérdező! Tüdőembolia után kb. 1 évig javasolt a véralvadásgátló gyógyszer szedése. Ha egyéb rizikotényező vagy genetikai hajlam is fennáll, javasolt a gyógyszer további szedése. A gyógyszer elhagyását követően néhány nap alatt kiürül a szervezetből és a véralvadási érték a gyógyszerszedés nélküli normál értékre tér vissza. Mélyvénás trombozis után sokáig megmaradhat a láb dagadása. A fellépő görcs ellen magnezium tartalmu tabletta szedése megpróbálható. A súlygyarapodással a véralvadásgátló szedése nincsen összefüggésben, talán a betegség következtében csökkent testmozgás lehet a háttérben.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. május 17., 20:26; Megválaszolva: 2011. május 22., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó