• Búvárkodás tüdőembólia után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly augusztusban tüdőembóliával kerültem kórházba. Azóta minden tesztem negatív lett, az okára nem jöttek rá. A hajlamvizsgálat is negatív lett. Kérdésem azzal kapcsolatos lenne, hogy mennyire rizikós számomra egy közeljövőbeli repülőgépes utazás (max. 2 óra) illetve búvárkodás (a vérhigítót még szedem). Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a búvárkodás, tüdőembólia témában

        Kedves Kérdező ! A két órás repülőút nem jelent kockázatot. Minden utazás alatt javasolt a lábak 1-2 óránkénti mozgatása. A búvárkodás véralvadásra nem fejt ki káros hatást, de önmagában megvannak a veszélyei. Ha csak a vízfelszín alatti lemerülés történik, az nem jelent egészségügyi kockázatot. A mélytengeri búvárkodás komoly felkészültséget kíván.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. május 16., 15:25; Megválaszolva: 2011. május 17., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: